LORIGO

Táncsport Egyesület

Magunkról LORIGO TSE. 2005. áprilisában alakult. Fő irányvonala a Szombathelyen már jó ideje hiányzó magas színvonalú    egyéni oktatás, és egyéni versenyzés feltételeinek megteremtése volt. 7 tagú elnökséggel kezdte munkáját az egyesület, amely művészeti vezetőjének Lovas Henriettét választotta.


Faludiné Lovas Henriette

            Művészeti Vezető

A kezdetekről

versenyszezonra. Így a TSE-nek jelenleg 50 versenyzője van, akik rendszeresen részt vesznek külföldi és hazai edzőtáborokban, illetve havi rendszereséggel meghívott tanárokkal továbbképzésen vesznek részt. A komoly munka hamar meghozta az eredményt, 2005 és 2006 évben a Magyar Táncsport Szakszövetség által meghirdetett Bajnoki sorozatban az eredmények alapján a LORIGO TSE a legjobb dunántúli egyesületként az előkelő 6. helyet szerezte meg Magyarország 90 regisztrált versenytánc klubja között. Büszkék vagyunk arra, hogy 2005 és 2006 évben is a Junior korosztály Magyar Bajnoki címe egyesületünkhöz került Gombkötő Balázs-Seregélyi Petra nevével fémjelezve. 2008-ban ugyanez a páros nagy bravúrt hajtott végre: Magyar Bajnokok Ifjúsági 10 tánc, Ifjúsági Standard és Ifjúsági Latin táncokban.

Eredményeink

2007-2011-ig a Lorigo TSE. a legeredményesebb dunántúli klub volt, két évben is az előkelő 4. helyet érte el az egyesület a bajnoki sorozatban. Ez a szép eredmény természetesen a Lorigo TSE. minden párosának köszönhető, akik között találunk országos bajnokokat, mint például Mölcs Martin - Csukovits Fatima, 2011-ben Junior Országos Bajnokok D osztályban, Latin táncokban. Több versenyzőnk is bekerült már az elmúlt években a válogatott keretbe. Az egyesület nagyon komolyan veszi az egyéni versenyzők felkészítését, ami minden évben a júliusi edzőtáborban nagyon kemény 1 héttel kezdődik. Természetesen ezek az eredmények egy komoly team munka eredménye, hiszen a szülők áldozatos munkája, hozzáállása nélkül, a támogatók nélkül ez mind nem valósulna meg. És természetesen a megfelelő szakmai háttér, az edzők munkája is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Lorigo Tse. megalakulása óta legeredményesebb dunántúli klubként tud működni.

Oktatók

Az egyesület munkáját segítik: Várbíró Zoltán, Herczeg Krisztina, Nagy Júlia, és Faludiné Lovas Henriette, mint a Tse. művészeti vezetője. A napi edzések mellett szinte minden hétvégén versenyeken képviselik a klubot a versenyzők, illetve rengeteg fellépést is vállalnak. Az idén Szombathely nagy rendezvényein január- februárban lépett fel az egyesület, legutóbb a Cserháti emlékkoncerten arattak nagy sikert a Művészetek Palotájában Budapesten és elvitték a klub jó hírét a hazai kulturális életben.

Elismerések

A hazai táncélet rangos újsága a Tánc és mozdulat, valamint a Táncvarázs több alkalommal is méltatta az egyesület munkáját, és jelentetett meg több oldalas cikket róla. A Lorigo TSE színvonalas munkájának elismeréséül 2006-tól minden évben meghívták a csoportot az Operaházba, ahol minden táncműfaj legeredményesebb és leghíresebb táncosai adtak egy nagyszabású gálaműsort. A magyar versenytánc életben mindenütt jegyzik, és elismeréssel szólnak a Lorigo TSE-ről, hisz nem kevés eredményt tett le az asztalra.

Magunkról

A LORIGO TSE. 2005. áprilisában alakult. Fő irányvonala a Szombathelyen már jó ideje hiányzó magas színvonalú egyéni oktatás, és egyéni versenyzés feltételeinek megteremtése volt. 7 tagú elnökséggel kezdte munkáját az egyesület, amely művészeti vez

Tudjon meg többet...


Segítsen adója 1%-val

Az adó 1%- át sajnos Magyarországon az adózók 50%-a nem ajánlja fel civil szervezeteknek, így visszakerül ez a pénzt az államkasszába. Hogyan támogathatja Ön is adó 1% -ával az Egyesületet?

Tudjon meg többet...